Simonlyvergelijken.net

Smartphonefabrikant Apple is aangeklaagd vanwege verborgen dataverbruik. Het gaat om de functie ‘Wi-Fi Assist’, waarbij 3G of 4G wordt gemengd met Wi-Fi, om zo het signaal te versterken. Volgens William en Suzanne Phillips heeft Apple niet duidelijk genoeg uitgelegd hoe de functie precies werkt.

4,5 miljoen euro telefoonkosten
Afgelopen vrijdag hebben William en Suzanne Phillips uit Florida Apple collectief aangeklaagd in San Jose. Dat meldt de website Apple Insider. De aanklagers willen 4,5 miljoen euro van Apple zien. Dat bedrag staat gelijk aan de onnodige telefoonkosten van gebruikers.

Bij Wi-Fi Assist schakelen iPhones automatisch over naar mobiel internet, als het signaal van het Wi-Fi-netwerk waarmee men verbonden is, te zwak is. Het is een nieuwe functie, die sinds iOS 9 beschikbaar is.

Te onduidelijk
Volgens de familie Phillips heeft Apple niet duidelijk genoeg vermeld hoe de nieuwe functie precies werkt. Door de nieuwe functie werden veel consumenten geconfronteerd met een enorme telefoonrekening. Op 2 oktober kwam Apple met een verklaring en een uitleg over hoe de functie uitgeschakeld kan worden.

De advocaat van het stel, William Anderson, zegt tegen Recode dat het stel rekent op een compensatie voor zichzelf en voor anderen die met hoge rekeningen geconfronteerd werden: “Het komt er op neer dat Apple een update heeft uitgebracht, zonder adequate informatie te geven over het resultaat van de update. Daardoor zijn er nu veel mensen verrast en gefrustreerd door de hoogte van hun rekening.”

Geen reactie
Apple wil niet reageren op de aanklacht. Het stel klaagt Apple voor 5 miljoen dollar aan, omdat in Amerika is 5 miljoen dollar het minimumbedrag is, waarvoor een softwarebedrijf in een dergelijke zaak moet worden aangeklaagd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *