Simonlyvergelijken.net

De straling van de antenne van Tele2 in Ruurlo is niet schadelijk voor de gezondheid. Dat is het eindoordeel van experts. Daarmee is de klacht die twee bewoners van het dorp indienden, ongegrond, zo claimt het bedrijf dat de aanvraag heeft gedaan.

Onvoldoende dekking Tele2

In Ruurlo heeft provider Tele2 onvoldoende dekking als het gaat om mobiel internet. Daarom vroeg de mobiele aanbieder aan een gespecialiseerd bedrijf een oplossing te zoeken. Het gaat om het bedrijf Oxperts Antenne Sites. Dat bedrijf wil graag een extra mast plaatsen, vlakbij een grote supermarkt.

Twee inwoners van Ruurlo deden daarover beklag bij de gemeente. Eén vrouw gaf bij de gemeente Berkelland aan hypergevoelig te zijn voor straling.

Metingen

Oxperts Antenne Sites heeft daarop metingen uitgevoerd. Volgens het bedrijf is de straling van de geplande antenne nagenoeg nihil. De straling van de toekomstige antenne zou ‘ruimschoots binnen de norm vallen’. Het bedrijf geeft aan dat er in de woning van de vrouw geen sprake zal zijn van extra straling.

Zorgen

Niet iedereen diende een klacht in bij de gemeente, maar uit een nieuwsbericht van De Stentor blijkt dat er meer zorgen leven bij omwonenden. Daarom zal Oxperts namens Tele2 de directe omwonenden verder informeren over de plannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *