Simonlyvergelijken.net

Een functie in het besturingssysteem Android gaat er voor zorgen dat gebruikers minder vaak telemarketeers te spreken krijgen. De nieuwste versie gaat ‘spam preventie’ bevatten. In de nieuwste Android Phone versie wordt weergegeven dat het mogelijk om een ‘spam caller’ gaat.

Spam preventie

De Android Phone App geeft al langer aanvullende informatie over telefoonnummers. Straks gaat de app dus ook weergeven of het om een telemarketeer kan gaan. Nu informeert de app al over uit welk land een telefoongesprek afkomstig is.

Via de app kunnen gebruikers straks ook zelf aangeven dat bepaalde telefoonnummers ’spam’ zijn. Die informatie wordt dan met Google gedeeld. Als een grote groep mensen één bepaald nummer als spam aanmerkt, waarschuwt Google alle gebruikers voor telefoongesprekken afkomstig van dit nummer. Andersom werkt het ook: als veel mensen aangeven dat een nummer geen ‘spam’ is, wordt de waarschuwing opgeheven.

Alleen op toestellen van Google

De nieuwe functie gaat alleen werken op de Nexus smartphone van Google en op Android One smartphones. Deze toestellen gebruiken de originele, onaangepaste versie van Android. Op veel andere toestellen hebben fabrikanten de Phone App aangepast.

Het lijkt erop dat Google eerst een tijdje in Amerika wil experimenteren. Daarna kan een wereldwijde uitrol volgen, wat een koud kunst je voor het bedrijf zou moeten zijn omdat het al over veel gegevens beschikt.

Telemarketeers in Nederland

Telemarketeers in Nederland zitten nog wel een tijdje veilig. De meeste telemarketingbedrijven bellen in Nederland anoniem, waardoor de app geen nummer kan herkennen en geen informatie kan checken. Veel Nederlanders nemen daarom hun telefoon niet op als er anoniem gebeld wordt.

In ons land is telemarketing al aan banden gelegd via het bel-me-niet-register. Andere landen hebben zo’n optie niet. Voor hen is de nieuwe functie in de Android Phone App een handige uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *