Simonlyvergelijken.net

De meeste smartphones zijn voorzien van Android als besturingssysteem. Maar liefst drie van de vier telefoons in de vijf grootste West-Europese landen zijn van het systeem voorzien. Dat blijkt uit cijfer van Kantar Worldpanel.

Meer toestellen met Android

Dat zoveel toestellen zijn voorzien van Android, houdt ook in dat de populariteit van het systeem flink aan het groeien is. Dit jaar beschikt 76,5 procent van de toestellen over Android, vorig jaar was dat nog zo’n 70 procent. Dat is een groei van zes procentpunten in vergelijking tot een jaar eerder.

Kantar Worldpanel voerde het onderzoek uit in de vijf grootste West-Europese landen: Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. In China draait Android op bijna 80 procent van alle smartphones. In de Verenigde Staten is dat 68,5 procent.

Merken

In de genoemde landen wordt de Chinese fabrikant Huawei genoemd als aanstormend merk. Het merk is opgeklommen tot het op twee na grootste smartphone merk, na Samsung en Apple. Het marktaandeel van Huawei groeide op jaarbasis met 7,4 procent, naar 12,5 procent van de afzet van alle smartphones in de maanden maart, april en mei.

Voor Huawei zijn vooral Italië en Spanje belangrijk. Het heeft daar een marktaandeel van 21 procent van de verkopen.

Apple

Hoewel aanvankelijk werd verwacht dat Apple het grootste merk ter wereld zou zijn, blijkt dat niet zo te zijn. Samsung is het grootste merk ter wereld. Apple staat in Europa, China en de Verenigde Staten op de tweede plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *