Simonlyvergelijken.net

Toestellen die gebruikmaken van Android geven voortaan hun locatie door aan alarmcentrales door op het moment dat het nummer wordt gebeld. Die functie werkt al in Groot-Brittannië en in Letland, maar komt later ook in andere Europese landen beschikbaar.

Android checkt locatie

Het besturingssysteem haalt de huidige locatiegegevens op, op het moment dat het noodnummer (112) gebeld wordt. Die functie wordt binnenkort geïmplementeerd. Google heeft samengewerkt met mobiele telecomaanbieders om de smartphone zo nauwkeurig mogelijk de locatie te laten checken.

De nieuwe functie is vooral handig voor gebruikers die niet exact weten waar zij zich bevinden op het moment dat zij de alarmcentrale bellen.

Locatie bepalen

Om de locatie te bepalen maakt Android gebruik van het mobiele netwerk. Daarvoor wordt gewerkt met een zogenaamde driehoeksmeting. Op basis van de zendmasten kan de locatie al op 50 tot 100 meter vastgesteld worden. In landelijke gebieden kunnen de gegevens met een paar kilometer afwijken.
Om de locatie nauwkeuriger te kunnen bepalen zoekt het Android toestel ook naar beschikbare Wi-Fi netwerken in de omgeving. Google weet van nagenoeg alle netwerken in de wereld op welke locatie zich deze bevindt. Op het moment dat een draadloos netwerk beschikbaar is, kan Android de locatie tot op een paar tientallen meters bepalen. Als er geen netwerken beschikbaar zijn, maakt de telefoon gebruik van GPS, waarmee tot op een meter nauwkeurig de locatie gevonden kan worden.

Europa

Deze nieuwe functie wordt nu in Groot-Brittannië en Letland uitgerold, maar uiteindelijk moet de functie op alle Europese Android toestellen beschikbaar komen. Google onderstreept dat de locatie niet via de telecomgigant maar rechtstreeks vanaf de smartphone wordt doorgestuurd. Google weet dus nooit waar gebruikers zich exact bevinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *