Simonlyvergelijken.net

De Chinese telefoonfabrikant Alcatel heeft sinds deze week een webwinkel geopend die toestellen levert in de Verenigde Staten. Naar verluidt breidt het bedrijf later dit jaar uit naar de Europese markt, waarbij waarschijnlijk ook Nederland wordt aangedaan. Een nieuwe telefoniewebshop biedt mogelijkheden voor gebruikers van sim-only; zij krijgen een extra kanaal voor toestellen.

De Amerikaanse webwinkel wordt onderhouden door Amazon, onder meer bekend van de populariteit van boeken uit zijn eigen webshop. Behalve toestellen van Alcatel, worden ook tablets aangeboden. In verschillende Europese landen is de webshop zoals die vanaf januari in de Verenigde Staten draait al operationeel. Onder meer in Spanje, Italië, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk wordt actief bezorgd. Nederland en België zijn naar alle waarschijnlijkheid later dit jaar aan de beurt.

Een bijkomend voordeel van het ontbreken van een fysieke winkel is overigens ook de kostprijs. Niet alleen wordt bespaard op het abonnement omdat het toestel los daarvan wordt gekocht, maar de gemiddelde prijs van een aankoop die online gedaan wordt ligt in de meeste gevallen in stuk lager dan die in fysieke winkels. De besparing op personeelskosten en dergelijke speelt hier een grote rol in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *