Simonlyvergelijken.net

Het afschaffen van de roamingtarieven heeft de Belgische provider Proximus tot dusver 36 miljoen euro aan omzet gekost. Volgens de mobiele aanbieder neemt de kostenpost verder toe tot 61 miljoen euro.

Afschaffing roaming door Europese Commissie

De Europese Commissie wil op 15 juni van dit jaar de kosten voor roaming in zijn geheel afschaffen. Extra betalen voor gebruik in het buitenland is dan verleden tijd. Daarom is er sinds 30 april vorig jaar een overgangsregeling, in aanloop naar dat moment.

De Belgische aanbieder Proximus stelt al 36 miljoen euro kwijt te zijn geraakt. Volgens Proximus neemt dat bedrag dit jaar alleen nog maar verder toe, tot een bedrag van 61 miljoen euro. Dat vertelt het telecombedrijf bij het bekendmaken van de kwartaalcijfers.

Tarieven drastisch verlagen

Doordat de Europese Commissie af wil van de roamingtarieven, moeten telecombedrijven hun tarieven al drastisch verlagen. Dat kost de aanbieders een hoop geld.

Er is wel een uitzondering; providers die veel roamende klanten in het buitenland hebben en dat niet kon voorzien, mag bij de toezichthouder vragen om een kleine heffing in rekening te brengen. Zo blijft roaming wel kostendekkend. Daar zit ook de clou: het mag kostendekkend zijn, maar de provider mag er niets aan verdienen.

Netneutraliteit

Het afschaffen van de tarieven voor roaming was onderdeel van het voorstel waarmee ook de netneutraliteit geregeld werd. Die wetgeving is al sinds vorig jaar van kracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *