Simonlyvergelijken.net

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) gaat het marktbesluit Gespreksafgifte met spoed aanpassen. De ACM liet in een e-mail naar marktpartijen weten dat er mogelijk een rekenfout in het marktbesluit zit.

Kleine fout

Volgens de Autoriteit Consument en Markt zit er waarschijnlijk een rekenfout in het marktbesluit dat de naam ‘MTA-FTA-5’ draagt. In het marktbesluit staat welke tarieven providers aan elkaar mogen rekenen. Het gaat om een kleine, maar belangrijke aanpassing. Daarom komt de toezichthouder met een nieuwe versie van het besluit.

De waakhond kreeg de feedback van telecomprovider KPN. De ACM bestudeert deze feedback nu, en verwacht binnen een paar dagen een nieuwe versie van het besluit te kunnen publiceren.

ACM: ‘Hoofdpunten hetzelfde’

Er verandert overigens niet veel aan het besluit. Op hoofdlijnen blijft het marktbesluit Gespreksafgifte hetzelfde. In het besluit zet de Autoriteit in op een verlaging van de marges voor bedragen die operators elkaar in rekening mogen brengen.
Door de fout schuift de einddatum van de zogenaamde openbare consultatie op. De consultatie stond gepland op 13 januari 2017. De ACM heeft meer tijd nodig om alle reacties te verwerken.

Halverwege 2017

Halverwege 2017 gaan providers pas echt iets merken van het besluit. In maart wordt het besluit genotificeerd bij de Europese Commissie. Per 1 mei moeten de nieuwe tarieven dan in werking treden.

Het besluit is omstreden, want de vorige marktbesluiten zorgden voor een hoop onvrede bij de providers. Die onvrede strekt zelfs zo ver, dat de operators een rechtszaak zijn begonnen tegen de Autoriteit. Op 11 januari houdt de College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) een zitting over het vorige marktbesluit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *