Simonlyvergelijken.net

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) gaat Nederlandse providers aanspreken op de bevinding dat consumenten het lastig vinden om abonnementen te vergelijken. Volgens de Autoriteit komt dat doordat de voorwaarden voor abonnementen nogal verschillen.

Gesprek met Nederlandse providers

De telecomwaakhond gaat een gesprek aan met de Nederlandse providers om duidelijk te maken dat het anders moet. De Autoriteit wil dat consumenten beter prijzen kunnen vergelijken bij mobiele aanbieders.

Volgens de ACM is een verandering cruciaal: “Het goed kunnen vergelijken van de prijzen en voorwaarden is essentieel voor consumenten om een goede keuze te kunnen maken bij het afnemen van telecomdiensten”, vindt de toezichthouder. Niet alleen mobiele aanbieders worden aangesproken, ook vaste providers hebben het een en ander uit te leggen bij e ACM.

Moeilijk te vergelijken

De ACM deed onderzoek naar het gemak van het vergelijken. Zowel bij mobiele als vaste abonnementen zeggen veel respondenten het vergelijken ingewikkeld te vinden. Op de stelling ‘het is moeilijk om de prijzen van verschillende mobiele aanbieders te vergelijken omdat de voorwaarden van abonnementen verschillen’ antwoordde 66 procent van de ondervraagden bevestigend.

Dezelfde stelling werd ook voorgelegd over de aanbieders van vaste telefonie en internet. Daar bevestigde 68 procent de stelling. Onderzoeksbureau Samr voerde het onderzoek in opdracht van de Autoriteit Consument en Markt uit. Er deden ongeveer vijfhonderd respondenten mee.

Aansturing

Waar de Autoriteit precies op gaat aansturen in de gesprekken, is nog niet bekend. De toezichthouder gaat niet in op welke maatregelen het precies wil nemen om het vergelijken van mobiele abonnementen van Nederlandse providers eenvoudiger te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *