Simonlyvergelijken.net

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft geen bezwaar tegen de blokkade die Tele2 opwerpt tegen klanten die geen 4G-geschikte smartphone hebben. Vorige week kondigde de provider aan klanten te gaan weren die geen 4G afnemen.

Blokkade

Tele2 kondigde vorige week aan het gebruik van 2G en 3G te gaan blokkeren. Klanten die hun contract willen verlengen, moeten overstappen op 4G. Wie een nieuw contract aflsuit, kan alleen nog kiezen voor een abonnement met 4G. Op die manier probeert de provider onafhankelijk te worden van T-Mobile. Van die provider huurt de mobiele aanbieder nu nog 2G- en 3G-netwerken.

De aanbieder is de enige van de grote vier providers zonder een eigen 2G- of 3G-netwerk. Het is de enige provider ter wereld die alleen een eigen 4G-netwerk heeft. Volgens Tele2 zijn de kosten die worden gemaakt voor verbruik via 2G en 3G te hoog. Daarom wil het volledig overstappen op het eigen netwerk.

Geen onderzoek naar Tele2

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) gaat geen onderzoek instellen naar de blokkade van Tele2. Volgens de telecomwaakhond mag de provider de blokkades gewoon doorvoeren. Daarnaast heeft de aanbieder alles helder geformuleerd in de algemene voorwaarden.

Volgens de toezichthouder is het redelijk dat klanten die een contract afsluiten voor 4G, ermee instemmen dat de provider klanten daar aan houdt: “Dat je tot nu toe met een 4G-abonnement nog wel 3G-diensten kon gebruiken, was mooi meegenomen”, zegt een woordvoerster tegen Telecompaper.

Zelf contract checken

Volgens de ACM moeten klanten zelf goed hun contract bekijken voor ze tot het afsluiten ervan overgaan. Dat voorkomt teleurstelling achteraf. De toezichthouder doet dan wel geen onderzoek en legt Tele2 niets op, maar volgens een woordvoerster zou het de provider wel sieren een oplossing aan te bieden voor klanten die geen 4G-toestel hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *