Simonlyvergelijken.net

Acht procent van de Nederlanders kan via 4G online op de tablet. 85 procent van de Nederlanders heeft een tablet met de mogelijkheid van Wi-Fi gebruik te maken. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper.

Duurdere tablet kan op 4G

Vooral de duurdere tablets beschikken over de mogelijkheid verbinding te maken met een 3G- of 4G-netwerk. Dat gaat dan aan de hand van een simkaart, die bij een provider te bestellen is. De tablet krijgt dan ook een eigen telefoonnummer. Sinds kort is dit een 097-nummer in plaats van een 06-nummer, omdat er een tekort aan 06-nummers dreigt.

Acht procent van de Nederlanders stelt dat de tablet beschikt over een verbinding via 4G. Het aantal tablets met 4G-connectiviteit neemt daarmee drie procent toe, ten opzichte van een jaar eerder. Dat heeft vooral te maken met het aantal beschikbare tablets dat 4G ondersteunt. Daarnaast kiezen ook steeds meer mensen bewust voor het snellere netwerk.

Geen idee wat de tablet kan

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat veel mensen geen idee hebben wat de tablet nu eigenlijk kan. Vooral ouderen weten niet op welke manier men op internet kan. Ze geven afwijkende antwoorden als het gaat om het aantal en soort netwerkverbindingen van de tablet.

Een laag aantal ouderen geeft aan een Wi-Fi-verbinding te hebben. 21 procent geeft aan geen flauw idee te hebben op welke manier de tablet verbinding maakt met het internet.

Providers

In Nederland bieden onder anderen KPN, Tele2, Vodafone en T-Mobile een 4G-netwerk. Bij deze providers kunnen tabletgebruikers ook een simkaart aanvragen, zodat de tablet van verbinding met het snelle netwerk voorzien kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *