Simonlyvergelijken.net

De abonnementen van mobiele aanbieder Vodafone worden duurder. De prijs gaat omhoog onder de noemer ‘inflatiecorrectie’. Veel stijgen de prijzen niet: 0,64 procent.

Inflatiecorrectie op abonnementen

De prijs van de aangeboden abonnementen gaat omhoog vanwege een inflatiecorrectie. Dat heeft de provider vandaag bekendgemaakt. Per 1 juli stijgen de prijzen daarom met 0,64 procent. In de praktijk betekent dit dat de abonnementen zo’n 10 tot 30 cent duurder worden.

De inflatiecorrectie geldt alleen op de vaste abonnementskosten. Aan de bel-, sms- en datatarieven verandert niets. Het maakt daarbij niet uit of er binnen of buiten de bundel wordt gebeld. Ook het aantal aanvullende BloX gaat niet omhoog.

Leidraad

Bij de bepaling van het inflatiepercentage heeft Vodafone de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) als leidraad genomen. Het verhogingspercentage van Vodafone komt precies overeen met dat van het CBS: 0,64 procent.

Mag ik opzeggen?

Normaal gesproken mogen klanten hun contract voortijdig verbreken als de provider de prijs van een abonnement in het nadeel van de klant aanpast. Dat geldt in dit geval niet.

Wettelijk is namelijk geregeld dat dit niet opgaat als de provider in de algemene voorwaarden heeft staan dat het jaarlijks een inflatiecorrectie mag toepassen. In Vodafone haar algemene voorwaarden is dat het geval. Daarom is het niet mogelijk om het abonnement voortijdig te beëindigen.

Andere providers

Vodafone is niet de enige provider die de prijzen gaat aanpassen. Naar verwachting gaan KPN en T-Mobile de tarieven ook nog aanpassen. Ook daar gaat het om een jaarlijkse inflatiecorrectie die wordt toegepast op de prijzen van abonnementen van bestaande klanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *