Simonlyvergelijken.net

Inmiddels bellen zo’n 600.000 klanten van Vodafone via 4G en Wi-Fi. Ze bellen voor meer dan 11 miljoen gespreksminuten per dag. Dat schrijft Eben Alberteyn, technisch directeur van VodafoneZiggo in een blog.

Beter bereikbaar

Zo’n 600.000 klanten van Vodafone maken al gebruik van nieuwe technologieën die bellen over 4G en Wi-Fi mogelijk maken. “Dankzij die technologieën zijn klanten telefonisch beter bereikbaar op locaties waar de 2G- of 3G-dekking niet optimaal is. Ook zorgen ze voor een betere gesprekskwaliteit en kortere tijd om verbinding te maken”, stelt Alberteyn.

Eerder dit jaar bleek al dat Vodafone en Tele2 samen 430.000 abonnees hadden die gebruikmaakten van bellen via 4G. Eind vorig jaar begon Vodafone met een pilot met bellen via 4G. Nu is de provider dus al zover dat het alleen al 600.000 klanten heeft die gebruikmaken van de nieuwe technieken.

Landelijk beeld

51 procent van de Nederlanders maakt inmiddels gebruik van één van de vier 4G-netwerken in Nederland. Daarmee is er sprake van een nipte meerderheid. Dat blijkt uit de meest recente meting van marktonderzoeksbureau Telecompaper. In vergelijking tot vier jaar geleden worden er grote stappen gezet. In 2013 was nog maar 2 procent van de Nederlanders actief op het netwerk.

Finetuning bij Vodafone

Eind maart kon een onbekend aantal Vodafone-klanten uren geen gebruikmaken van bellen over 4G. Na een paar uur was de storing voorbij. Daarop lijkt Alberteyn nog kort terug te komen in zijn blog. Hij schrijft dat engineers 24 uur per dag bezig zijn met het uitbreiden, moderniseren, herinrichten en ‘finetunen’ van het mobiele netwerk.

Vodafone fuseerde begin dit jaar met Ziggo en startte daaruit het bedrijf ‘VodafoneZiggo’. De twee merknamen worden wel afzonderlijk van elkaar gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *