Simonlyvergelijken.net

Het komende 5G-netwerk gaat de tv-markt op z’n kop zetten. Het afleveren van tv- en andere videocontent wordt in de toekomst één van de kernactiviteiten van providers. Dat stelt het Amerikaanse bedrijf Strategy Analytics in een nieuw rapport.

Hoge snelheden op 5G brengen mogelijkheden

Volgens de analisten van Strategy Analytics brengt de nieuwe technologie straks een hoop mogelijkheden met zich mee voor tv. Uit de laatste onderzoeken blijkt, volgens het marktonderzoeksbureau, dat 5G goed is voor doorvoersnelheden tot 1 gigabyte per seconde.

Als providers de technologie combineren met andere netwerkverbeteringen en technologie, kunnen zij een aardig deel van de tv-markt in handen krijgen. Wereldwijd wordt de waarde geschat op zo’n 500 miljard dollar.

Transitie

Volgens Michael Goodman van de afdeling Mediastrategie zitten we al midden in een transitie: “Televisiekijken is al heel anders geworden dankzij nieuwe diensten als Netflix en Amazon.” Hij verwacht dat dat de nieuwe technologie de markt echt op z’n kop kan zetten: “De komst van 5G TV en aanverwante draadloze diensten kunnen een verandering inluiden rond 2020 en de jaren die daarna komen.”

Strategy Analytics denkt dat het maar een kwestie van tijd is tot online televisie via 5G de ouderwetse televisie vervangt. Het komt vooral aan op de efficientie van het netwerk, maar volgens het bureau blijkt uit eerdere demonstraties bij bijvoorbeeld Deutsche Telekom en BT dat het haalbaar moet zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *