Simonlyvergelijken.net

5G komt vanaf 2019 beschikbaar. Dat stelt de Zuid-Koreaanse provider Korea Telecom. De aanbieder wil in 2019 beginnen met het aanbieden van zijn diensten via het 5G-netwerk. Dat is een jaar eerder dan gepland.

Overeenkomsten voor 5G

Korea Telecom heeft overeenstemming bereikt met onder meer Qualcomm, Ericsson, Nokia en Huawei. Die partijen zijn partners in de opzet van een 5G-netwerk. Volgens Korea Telecom is 2019 een haalbare datum, ook al is het een jaar eerder dan gepland.

De provider wil niet zeggen wat voor diensten er precies op het 5G-netwerk zullen komen en met welke snelheden klanten mobiel kunnen internetten op het nieuwe netwerk. Het telecombedrijf wil eerst een demonstratie geven op basis van de behaalde resultaten tijdens de Olympische Spelen van 2018 in Seoul. Dat schrijft Korea Times.

Snelle ontwikkeling

Tot nu toe werd door Korea Telecom het jaartal 2020 aangehouden, maar vermoedelijk gaat de ontwikkeling van hardware zo snel, dat het de uitrol wel een jaar eerder aandurft. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de aankondiging van chipontwerper Qualcomm. Het presenteerde niet zo lang geleden een 5G-modem.

5G dringt ook langzaam door bij de providers in de Benelux. Volgende week geeft de Belgische aanbieder Proximus een eerste demonstratie. Netwerkbedrijf Ericsson laat ook een testopstelling in Nederland zien. Dat zal gebeuren in Spijkenisse, schrijft Tweakers.

Nog even wachten in Europa

5G in Europa laat nog even op zich wachten. Vorig jaar bleek dat de Europese providers zelf een planning aanhouden voor 2022 of later. Volgens de huidige specificaties is 5G een doorontwikkeling van 4G. Providers kijken vooral naar hoge frequenties om hoge snelheden en een grotere capaciteit mogelijk te mken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *