Simonlyvergelijken.net

Tele2 heeft er het afgelopen kwartaal 57.000 nieuwe klanten bij gekregen. Het bedrijf maakt nog steeds geen winst in ons land, maar de vooruitzichten zijn goed. De groei van het klantenbestand laat zien dat de provider potentie heeft om dit kwartaal haar eerste winst te behalen.

Tele2 en Apple

Dat Tele2 er zo veel klanten bij heeft gekregen, heeft de provider vooral te danken aan de introductie van de Apple SE. Sinds dit jaar heeft Tele2 de rechten om iPhones te verkopen. Het feit dat de provider’s abonnementen nu ook sim only beschikbaar zijn, draagt ook bij aan de groei.

Op dit moment geeft de provider kapitalen uit aan marketing en commercials om nieuwe klanten te werven. Daarnaast investeert de provider nog altijd in het nieuwe 4G netwerk. In het afgelopen kwartaal gaf het telecombedrijf daar 50 miljoen euro aan uit.

Alleen 4G

Tele2 is een bijzondere speler in Nederland. Het is de enige provider dat alleen een 4G netwerk heeft. De meeste andere aanbieders beheren naast een 4G netwerk ook nog een 3G netwerk of 2G netwerk. Het voordeel is voor Tele2 dat de exploitatiekosten lager zijn dan bij andere providers.

Meer omzet

Het telecombedrijf ziet haar omzet ook stijgen. Omdat het een Zweeds bedrijf is, rapporteert het de omzet in Zweedse Kronen. De omzet steeg van 1,39 naar 1,49 miljard Zweedse Kroon. Dat komt neer op zo’n 153 miljoen euro. Daarvan komt bijna de helft uit Nederland. Die inkomsten komen uit de verkoop van vast internet, mobiele abonnementen en televisie-aansluitingen.

Doordat de provider flink investeert in haar gloednieuwe 4G netwerk, het een agressieve marketingcampagne voert en hoge kortingen aan nieuwe klanten geeft, heeft het bedrijf verlies geleden. De telecomaanbieder verloor 116 miljoen Zweedse Kroon. Dat is omgerekend zo’n 12,2 miljoen euro. Door de investeringen en het verlies in Nederland draaide de hele Tele2-groep een verlies van 60 miljoen Zweedse Kroon (6,3 miljoen euro).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *