Simonlyvergelijken.net

In 2022 zullen zo’n 550 miljoen abonnees gebruikmaken van 5G. Die voorspelling doet het techbedrijf Ericsson in zijn Mobility Report. Noord-Amerika loopt voorop in de ontwikkeling van 5G, blijkt uit het rapport.

Kwart van alle abonnementen 5G

Naar verwachting zijn in 2022 een kwart van alle abonnees in Noord-Amerika verbonden met het nieuwe 5G-netwerk. Die voorspelling doet Ericsson in zijn Mobility Report. ‘Asia Pacific’ is de snelst groeiende regio voor abonnementen op 5G. Zo’n 10 procent van alle abonnementen zullen in 2022 deel uitmaken van het 5G-netwerk.

In 2022 zal het aantal smartphone-abonnement stijgen naar 6,8 miljard, is de verwachting. Meer dan 95 procent van de abonnementen staat dan geregistreerd op WCDMA, HSPA, LTE (4G) of 5G.

Midden-Oosten en Afrika

Terwijl in de rest van de wereld al wordt nagedacht over 5G, zijn gebruikers in het Midden-Oosten en Afrika nog verbonden met GSM (2G) en Edge (1G). De verwachting is dat tussen 2016 en 2022 in deze regio’s ook WCDMA / HSPA en LTE (4G) beschikbaar zullen komen. 80 procent van de abonnees zijn dan via één van deze technieken verbonden.

Dataverkeer

Volgens Ericsson zal het mobiele dataverkeer de komene jaren alleen nog maar toenemen. Het bedrijf verwacht een flinke groei van jaarlijks 35 procent. Dat geldt overigens alleen voor het gebruik via smartphones, voor tablets ligt de groei van het mobiele dataverkeer een stuk lager. Ericsson mikt voor tablets op zo’n 20 procent groei per jaar.

Ericsson voorspelt dat het totale volume aan mobiel dataverkeer uit zal komen op 69 exabytes. Ter vergelijking: dat is nu nog 8,5 exabytes. Een exabyte staat gelijk aan 1 miljard gigabyte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *