Simonlyvergelijken.net

De laatste tijd zijn smartphones steeds geavanceerder geworden met grote camera’s, grote┬áschermen met nog hogere resoluties en snelle processors. Een super ontwikkeling waar wij als smartphone gebruikers waarschijnlijk allemaal erg blij mee zijn ­čÖé

Echter hebben deze ontwikkelingen ook een keerzijde, doordat alles steeds groter en sneller wordt, vraagt het ook meer capaciteit van je batterij. Je batterij is vandaag de dag veel sneller leeg dan voorheen. Soms kun je het einde van de dag niet eens halen (vaak bij intensief gebruik). In dit artikel heb ik een aantal praktische tips die je wellicht kunnen helpen om je batterijduur te sparen.

1. Deactiveer bewegende achtergronden

Heb je een bewegende achtergrond of een screensaver? Het is ontzettend mooi alleen het kost aanzienlijk meer stroom. Door deze niet meer te gebruiken en uit te schakelen kun je gemakkelijk stroom besparen. Overigens heeft het ook geen enkele meerwaarde voor het gebruik.

 

2. Deactiveer synchronisatie e-mail en updates

Ook het constant checken voor e-mailtjes of updates kost erg veel stroom en ook nog eens mobiel data. Naast dat het ook nog eens erg vervelend is dat je telefoon elke keer piept of trilt is je batterij dus ook sneller leeg. Je kan je telefoon instellen dat er maar 1 keer per uur gezocht wordt naar updates of nieuwe e- mailtjes.

 

3. Schakel niet gebruikte apps uit

Smartphones zijn net kleine computers met allerlei programma’s. Vaak als je een mobiele app gebruikt en vervolgens iets anders gaat doen, blijft deze app op de achtergrond draaien. Sluit regelmatig apps af die op de achtergrond nog doordraaien. Ook kun je er ervoor kiezen om af en toe je telefoon eens opnieuw op te starten.

 

4. Schakel mobiele data uit

Ben je niet in de buurt van een oplader en is je batterij bijna leeg? Je kan echt ontzettend veel batterij capaciteit besparen door je mobiele data uit te schakelen. Op deze manier kun je langer telefonisch bereikbaar blijven totdat je weer in de buurt bent van een oplader.

 

5. Zet de helderheid van je scherm lager

Bijna alle smartphones zijn voorzien van mooie led schermen voorzien van een scherpe resolutie. Echter verbruiken deze schermen ook erg veel stroom. Je kan gemakkelijk dus stroom besparen door je helderheid aan te passen naar minimaal.

 

Naast deze 5 tips om te besparen op je accuduur kun je er ook voorkiezen om een powerbank aan te schaffen. Hiermee kun je altijd en overal je telefoon opladen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *