Simonlyvergelijken.net

De vijf grootste aanbieders van mobiele telefonie in Nederland draaien verlies. Ze zagen in het afgelopen kwartaal teruglopen tot een totaal van 3,08 miljard euro. Dat blijkt uit een analyse van Telecompaper.

Alleen groei voor Tele2, andere aanbieders blijven achter

Alleen Tele2 zag het afgelopen kwartaal de omzet groeien. Dat komt waarschijnlijk door de agressieve marketingcampagne met als slogan ‘Niet omdat het moet, maar omdat het kan.’ Daarin prijst de provider het gebruik van 4G aan, omdat het de enige 4G-only mobiele aanbieder van Nederland is.

De Nederlandse tak blijft overigens wel achter bij de verwachtingen van het Zweedse moederbedrijf. De Tele2 groep schreef voor 253 miljoen euro af en dat is meer dan de helft van het eigen vermogen van Tele2 Nederland.

Vodafone

Vodafone zette de zwakste prestatie neer en zag de omzet teruglopen naar 459 miljoen euro. De mobiele aanbieder verloor klanten en had lagere inkomsten uit roaming. Al met al liep de dienstenomzet met 3,3 procent terug. Er is ook goed nieuws voor het telecombedrijf: het aantal klanten van Vodafone Thuis steeg. Daarvan zal straks vooral T-Mobile profiteren, want T-Mobile heeft Vodafone Thuis gekocht.

T-Mobile

Bij T-Mobile groeide het belverkeer iets sneller dan voorheen. Desondanks daalde de omzet met 9,7 procent. Vooral op de consumentenmarkt moest T-Mobile het ontgelden. Op de zakelijke markt bleef de omzet onveranderd.

KPN

KPN profiteerde van de tariefsverhogingen en zag het aantal consumenten ook nog eens groeien. Helaas ging het minder rooskleurig op de zakelijke markt. Business verloor 7 procent, waardoor de provider nu 569 miljoen aan omzet heeft.

Ziggo

Ziggo vergrootte het netwerk tot 7 miljoen aansluitingen. Het aantal klanten blijft stijgen, maar de omzet daalt. Veel verloor de provider niet: ‘slechts’ 0,3 procent. De provider liojkt vooral in te gaan zetten op het combineren van verschillende diensten, zoals televisie, vast bellen en mobiel bellen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *