Simonlyvergelijken.net

Naar verwachting zal telecomprovider Tele2 in het voorjaar van 2015 zijn 4G-netwerk openstellen. Volgens de provider zelf zal het netwerk ‘binnen enkele maanden’ gereed moeten zijn voor gebruik, mogelijk zelfs al in januari. Dat blijkt uit een verklaring die het bedrijf woensdag op het telecomcongres¬†Telecom Time gaf. Tele2 is min of meer verplicht om op te schieten met het netwerk om aan de voorwaarden van de afgelopen veilig te voldoen. Die stellen namelijk dat een frequentie binnen twee jaar gebruiksklaar moet zijn voor de consumentenmarkt. Iedereen kan dus een snelle sim only 4G bestellen bij Tele2.

Maar ook zonder de gestelde eisen als stok achter de deur, was de provider gekomen met een 4G-abonnement. Naar verluidt heeft Tele2 de ontwikkeling van het netwerk lang voor zich gehouden om met een forse dekking te kunnen beginnen. Zo zou Tele2 bij het eerste uitrollen van het netwerk al een grotere dekking bieden dan T-Mobile op dit moment.

Tele2 heeft een eigen 4G netwerk

Het is tot nog toe onbekend hoe de provider zijn 4G-netwerk en de daarbij horende abonnementen in gaat richten. Daar zijn bij de veiling destijds geen verdere eisen aan gesteld. Zaken als de uiteindelijke internet- en uploadsnelheid, de kosten en verdere mogelijkheden worden hoogstwaarschijnlijk later dit kalenderjaar naar buiten gebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *