Simonlyvergelijken.net

Het netwerk voor 4G+ van T-Mobile is nu landelijk dekkend. De provider geeft aan het snelle internet nu in het hele land te kunnen aanbieden. De uitrol van de nieuwe technologie op het netwerk is nu grotendeels afgerond.

4G+ geactiveerd

In januari begon de aanbieder van mobiele telefonie met het activeren van het snellere internet. In korte tijd werd de nieuwe technologie in het huidige netwerk geïmplementeerd. De techniek is op 4.105 verschillende locatie geactiveerd, waarmee er sprake is van een landelijke dekking.

4G+ is een extra functionaliteit op het 4G-netwerk van T-Mobile. Klanten met een toestel dat geschikt is voor 4G+ zullen gemiddeld 50 procent sneller internet krijgen. De gemiddelde internetsnelheid zal rond de 60 Mbps liggen.

Stabieler

Klanten die gebruik maken van de nieuwe technologie zullen ervaren dat streamdiensten als Netflix en FaceTime stabieler zullen worden in een rijdende trein of in de auto. Inmiddels gebruiken zo’n 1,5 miljoen Nederlanders 4G, berekent Telecompaper.

Om gebruik te kunnen maken van het snellere internet is een geschikte smartphone nodig. Onder anderen de Samsung Galaxy S7, de Apple iPhone 6S, de Sony Xperia Z5, de LG G4, de Microsoft Lumia 950 en de HTC One A9 zijn er geschikt voor.

Grote dekking

Al sinds januari werkt T-Mobile aan 4G+ op haar netwerk. Op 13 januari had de provider een dekking van 76 procent. KPN en Vodafone bieden de techniek ook al aan. Die providers begonnen eind 2014 al met het uitrollen van de technologie, vooral in stedelijke gebieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *