Simonlyvergelijken.net

Nagenoeg alle smartphones die dit jaar zijn uitgekomen, beschikken over de mogelijkheid om 4G te gebruiken. 92 procent van de smartphones ondersteunt het snelle netwerk. Dat blijkt uit onderzoek van marktonderzoeker GfK.

De nieuwe standaard
Uit de cijfers kan de conclusie worden getrokken dat 4G de nieuwe standaard voor mobiele telefonie is. Dit jaar is de verkoop van smartphones met ondersteuning voor 4G met vijftien procentpunt gestegen: van 77 procent naar 92 procent.

Of de consument nu een mobiele telefoon koopt uit het hogere segment (boven de 400 euro), of uit het middensegment (200 tot 400 euro); de telefoon beschikt waarschijnlijk over 4G. Telefoons onder de 200 euro beschikken veelal alleen over 4G.

Bijna landelijke dekking
Volgens de onderzoekers komt het snellere netwerk ook steeds breder beschikbaar. Inmiddels zijn er drie grote netwerken waar consumenten gebruik van kunnen maken. Een vierde is op komst. De lijst met 4G-netwerken groeit ieder kwartaal.

Wearables
De echte groei zit volgens GfK in de ‘Wearables’. Daaronder vallen bijvoorbeeld smartwatches, fitnesstrackers en andere apparaatjes die gedragen kunnen worden. Het aantal verkochte horloges dat met het netwerk kan worden verbonden nam het afgelopen jaar met maar liefst 117 procent toe.

De marktonderzoeker verwacht dat volgend jaar nog meer gebruik wordt gemaakt van de 4G-netwerken. GfK verwacht dat veel Nederlanders een smartwatch, gezondheids- of fitnesstracker of een andere mobiele accessoire zullen krijgen, komende feestdagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *