Simonlyvergelijken.net

Afgelopen donderdag laat moederbedrijf KPN weten dat Simyo gebruikers 4G afnemen mogen nemen bij een van de sim only-providers van KPN. Het mooie hiervan is dat je de 4G-snelheid elke maand aan en uit kan zetten.

Er veranderd vrijwel niets aan de bestaande databundels, wel kan er met hogere snelheid internet worden gebruikt. Wanneer dit wordt aangezet, zijn de kosten 5 euro extra per maand.

De bundels die op dit moment kunnen worden afgenomen bij Simyo zijn 200, 500, 1000, 1500 en 2500 MB. Wilt u gebruik maken van 4G, dan wordt geadviseerd een bundel af te nemen van minimaal 1500MB. 4G gebruikers verbruiken ongeveer 2,4 tot 4 keer zo veel MB’s dan bij 3G gebruikers.

Simyo biedt een gemiddelde downloadsnelheid van 20Mbps(2,5MB per seconde) en een uploadsnelheid van 10 Mbps(1,25MB per seconde).

Dekking

De sim only-provider Simyo maakt gebruik van het bekende KPN-netwerk. Op 80 procent van Nederland is het 4G netwerk gedekt. In het eerste kwartaal van dit jaar zal dit landelijk zijn. Op gebruik te kunnen maken van het 4G netwerk, moet het toestel het 4G netwerk wel kunnen ondersteunen. Bij bijna alle nieuwe toestellen is dit mogelijk.

Woensdag werd door KPN bekend gemaakt dat er in de komende periode een televisie dienst over het 4G netwerk zou komen, zodat er onderweg live televisie kan worden gekeken. Nog onbekend is of Simyo hier ook gebruik van mag gaan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *