Simonlyvergelijken.net

Steeds meer Nederlanders met toegang tot 4G maken ook gebruik van toegang tot internet via WiFi. Een derde van de Nederlanders maakt vaker gebruik van WiFi sinds ze ook de beschikking heeft over een 4G-verbinding.

Toename dataverbruik

KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2 hebben landelijke dekking met een eigen 4G-netwerk. Op dit moment werken de providers aan het verbeteren van de dekking. Doordat steeds meer consumenten een smartphone hebben die geschikt is voor 4G, neemt het gebruik ervan toe.

In de lijn der verwachting lag dat het WiFi-gebruik zou afnemen naar mate het 4G-gebruik zou toenemen, maar dat is dus niet het geval. Een mogelijke verklaring voor de toename is dat 4G net zo snel is als het internet thuis, waardoor consumenten gestimuleerd worden ook gebruik te maken via WiFi. Mobiele abonnementen met een onbeperkte hoeveelheid MB’s worden niet aangeboden in Nederland, dus wijkt de consument ook uit naar WiFi.

Video’s kijken en muziek luisteren via 4G

Uit onderzoek blijkt dat het snellere mobiele internet vooral wordt gebruikt voor het bekijken van video’s en het streamen van muziek. Een kwart van de 4G-abonnees (24%) geeft aan via 4G nu vaker video’s te bekijken via YouTube of Facebook, terwijl ze dat via 3G minder vaak deden. Die 24 procent is zes maal zoveel mensen als het percentage dat zegt nu juist minder videocontent te bekijken.

Wie minder video bekijkt, zou daar als reden het verbruik voor kunnen hebben. Consumenten worden steeds vaker gewaarschuwd dat een internetbundel met 4G sneller leeg raakt, doordat er nu de mogelijkheid is om video’s op hoge kwaliteit te bekijken en muziek op hoge kwaliteit te beluisteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *