Simonlyvergelijken.net

Consumenten die een goedkoop 4G-abonnement willen afsluiten, kunnen dat het beste niet doen bij een prijsvechter. Prijsvechters hanteren een hogere prijs voor 4G dan hun moederbedrijven. Dat blijkt uit onderzoek van de website GSM Helpdesk.

4G module
Bij de prijsvechters Telfort, Youfone en Simyo wordt het snelle netwerk aangeboden als een extra module. Klanten die hier voor kiezen, betalen een bepaald bedrag per maand bovenop hun normale abonnementsprijs voor bellen, sms’en en databundel.

Er zit ook verschil in hoe de providers omgaan met de bundel voor 4G. Zo geeft provider Ben alleen toegang tot het 4G-netwerk bij haar twee grootste databundels. De mobiele aanbieder Robin Mobile geeft alleen toegang aan klanten die het duurste abonnement afsluiten. Wie een kleiner abonnement heeft, betaalt bijna 5 euro per week om van het 4G-netwerk gebruik te mogen maken.

Kosten bovenop kosten

Volgens GSM Helpdesk worden budgetproviders opeens duur als klanten 4G willen afsluiten. De kosten voor de extra modules komen namelijk bovenop de gangbare bel-, sms- en databundel-tarieven. Een aantal providers biedt überhaupt nog geen toegang tot een 4G-netwerk.

De goedkoopste providers voor een doorsnee consument zijn Ben en T-Mobile. Dat de prijzen niet ver uit elkaar liggen, komt doordat Ben voor 100% een dochterbedrijf van T-Mobile is. Wie veel extreem veel data verbruikt, kan het best Robin Pijl Snel van Robin Mobile kiezen. Voor 50 euro per maand mag er 15 Gigabyte verbruikt worden.

Ziggo Mobiel
Alleen Ziggo Mobiel biedt onder de prijsvechters direct toegang tot 4G. Bij de andere budgetproviders is 4G alleen beschikbaar als extra module. Daardoor is de consument uiteindelijk het duurst uit bij een budgetprovider.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *