Simonlyvergelijken.net

Sim Only 4G internet profiteer van meer snelheid

Sim Only 4G met supersnelle mobiele internet verbinding. Wij vergelijken alle sim only abonnementen die beschikken over 4G internet. In Nederland zijn verschillende providers die abonnementen aanbieden, daarvan biedt het grootste deel ook de mogelijkheid om snel te kunnen internetten via 4G.

Hoe snel is een 4G verbinding eigenlijk?

Als je gewend bent om normaliter te internetten via het 3G netwerk en je stapt over naar 4G dan merk je aanzienlijk verschil. De snelheid is ongeveer 10x sneller, je kan namelijk razendsnel bestanden versturen en ontvangen. De aangeven snelheid is van 75 tot 225 MB/ps, de aanduiding staat voor megabit per seconde. Veel mensen verwarren dit met megabyte per seconde, megabytes wordt gebruikt om de grootte van foto’s en andere bestanden aan te geven.  

Met een 4G internetbundel met een maximale snelheid van 200 MB/ps haal je een maximale downloadsnelheid van 25 MB per seconde. (Dit zijn 5 fotos van 5MB per seconde)

Dataverbruik met een 4G bundel

Heb je een 4G internetbundel bij je sim only abonnement? Je moet dan rekening houden met het feit dat je meer data verbruikt dan bij een standaard 3G internetverbinding. Doordat je beschikt over een 4G verbinding schakelen sommige apps over naar een betere beeld- en geluidskwaliteit. Je moet rekening houden met een verdubbeling van het verbruik. Gelukkig hebben veel providers een mobiele app zodat je gemakkelijk het verbruik in de gaten kan houden.

Is mijn toestel geschikt voor 4G?

Tegenwoordig ondersteunen de meeste smartphones een 4G internet verbinding. Als je een nieuwe smartphone in 2016 hebt aangeschaft kun je er vanuit gaan dat deze 4G internet ondersteund, uiteraard kun je dat altijd nog even verifiëren.

Op onze website kun je gemakkelijk alle sim only abonnementen vergelijken die beschikken over een 4G internet verbinding. Alle getoonde prijzen zijn inclusief 4G internet.