Simonlyvergelijken.net

Vorig jaar zijn er 4,7 miljard nieuwe simkaarten in omloop gebracht. Dat betekent een stijging van 0,3 procent op jaarbasis. Die conclusie kan worden getrokken uit een recent verschenen onderzoek van SIMalliance, een organisatie die zich inzet voor het ondersteunen en managen van veilige mobiele diensten.

Vooral meer simkaarten in India

De totale beschikbare markt nam binnen een jaar toen van 5,2 miljard in 2014 naar 5,3 miljard in 2015. De hoogste groei werd gemeten in India. Daar nam het aantal verscheepte simkaarten met maar liefst een kwart toe. Daarna volgen het Midden Oosten en Afrika met 14 procent. In Noord- en Zuid-Amerika groeide het aantal simkaarten met 6 procent. In Europa kwam er een procent bij.

De groei van het totaal aantal verscheepte simkaarten werd geremd door China. In 2014 was er een grote vraag naar mobiele kaarten, maar de voorraden bleven doorwerken in 2015.

Glansrol voor 4G

De SIMalliance stelt in haar rapport dat de uitrol van 4G flink heeft bijgedragen aan de groei van het totaal aantal verscheepte simkaarten. Meer mensen willen gebruik kunnen maken van de nieuwe, snellere netwerken.

Voor 2016 verwacht de organisatie dat er veel kaarten worden gebruikt voor de Internet of Things (slimme applicaties), verbeterde mobiele netwerken en voor andere operaties. Daarnaast meldt de SIMalliance de opmars van 5G, de opvolger van 4G. Daarmee zouden veel nieuwe diensten beschikbaar komen.

Over de SIMalliance

De SIMalliance is een wereldwijde organisatie die zich bezig houdt met het ondersteunen en managen van veilige mobiele diensten. Het onderzoekt technische problemen en geeft aanbevelingen aan mobiele providers. Ook doet het onderzoek naar de staat van het mobiele verkeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *