Simonlyvergelijken.net

Volgens een topman van de KPN, die afgelopen sprak op de LTE World Summit, is de technologie die schuilgaat achter de 3G-standaard ‘halfbakken en middelmatig’. Dat tekent technologiewebsite Tweakers.net op uit de mond van Erik Hoving. Hij vindt dan ook dat de volgende stap, die richting 5G, een behoorlijke sprong vooruit moet worden.

Hoving verduidelijkt zijn verhaal. Zo hield 2G steeds bellen in het achterhoofd; 3G probeerde op een halfbakken manier data te implementeren. Het nog verder te ontwikkelen 5G zou alle bestaande technieken moet combineren en zo moeten uitgroeien tot één grote standaard. Deze standaard zou bijvoorbeeld volledig moeten voldoen aan alle eisen die de steeds groter wordende groep data vraagt.

Verder sprak de KPN-topman de voorspelling uit dat 3G hoogstwaarschijnlijk minder lang mee zal gaan dan 2G. Die laatste standaard, het oorspronkelijke GSM-netwerk dat in Nederland in de zomer van 1994 werd uitgerold, wordt tegenwoordig vooral als bel- en sms-verbinding gebruikt. Ook andere providers spraken eerder de gedachte uit het 2G-netwerk een tweede leven in te blazen en concrete plannen om dat netwerk uit de lucht te halen zijn tot dusver dan ook nog niet gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *