Simonlyvergelijken.net

Al 38 procent van alle Nederlanders maakt gebruik van het nieuwe snelle netwerk 4G. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper, waarvan de onderzoeksresultaten volgende week officieel gepresenteerd worden. 54 procent van alle Nederlanders heeft een geschikt toestel voor 4G.

Eén op de drie op 4G

Eén op de drie Nederlanders maakt al gebruik van 4G. Dat blijkt uit een nieuwe studie van Telecompaper. Uit onderzoek in het Consumentenpanel blijkt dat 38 procent al gebruik maakt van het snelle netwerk 4G.

De uitrol van de snelle netwerken heeft er voor gezorgd dat het aantal verbruikte MB’s ook flink is gestegen. In 2015 verbruikten Nederlanders in totaal 112 miljard MB, blijkt uit de Telecommonitor van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Een jaar eerder verbruikten we nog 63 miljard.

Grote providers

De drie grote mobiele providers (KPN, Vodafone en T-Mobile) hebben gezamenlijk nu zo’n zeven miljoen aansluitingen op het nieuwe netwerk, blijkt uit de meest recente cijfers. KPN heeft 3,4 miljoen klanten die gebruik maken van het snelle netwerk, Vodafone heeft er 2,1 miljoen. T-Mobile heeft ongeveer 1,5 miljoen van deze gebruikers. Hoeveel dat er zijn bij Tele2, is nog niet bekend.

Alle providers hebben nu een landelijke 4G-dekking. Daarbij bieden de aanbieders nu ook steeds grotere bundels aan, schrijft de Autoriteit Consument en Markt. Klanten kunnen op die manier optimaal gebruik maken van het snellere mobiele internet.

Geschikt toestel nodig

Om gebruik te kunnen maken van 4G heeft de klant een geschikte smartphone nodig. Op dit moment heeft iets meer dan de helft van de Nederlanders (54 procent) een telefoon die geschikt is voor verbinding met het nieuwe netwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *