Simonlyvergelijken.net

Zo’n 37 procent van de Nederlandse moeders geeft toe verslaafd te zijn aan de mobiele telefoon. 40 procent van de Nederlandse moeders stelt geleefd te worden door hun mobiel. Vier op de tien moeders weten niet zeker of zij verslaafd zijn. Dat blijkt uit onderzoek van het tijdschrift Kek Mama, onder 550 respondenten.

Verslaafd aan WhatsApp en Facebook

Veel Nederlandse moeders zijn verslaafd aan WhatsApp en Facebook, blijkt uit het onderzoek. Maar liefst tien procent van de moeders is haar kind wel eens uit het oog verloren omdat ze te druk met haar mobiele telefoon was. Vier van de tien moeders zit zelfs te appen of te facebooken tijdens het autorijden.

Net niet de helft van de moeders vindt zichzelf geen goed voorbeeld voor kinderen in de manier waarop ze omgaan met hun mobiel. Zo’n 60 procent van de 550 moeders laat kleine kinderen regelmatig met hun smartphone spelen.

Eigen mobiel

Kinderen krijgen hun eerste mobiele telefoon als ze gemiddeld 11 jaar zijn, blijkt uit het onderzoek. Daarbij gelden dan wel regels over de tijdstippen waarop ze de telefoon mogen gebruiken en welke websites ze mogen bezoeken.

Verdachte berichtjes

43 procent checkt ook wel eens de telefoon van de echtgenoot of partner op verdachte berichtjes. Twee op de tien vrouwen geeft toe zelf appjes, foto’s en geschiedenis te verwijderen omdat ze vinden dat hun partner niet alles hoeft te weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *