Simonlyvergelijken.net

Ruim 23.000 Nederlanders hebben een slechte dekking met hun mobiele telefoon. Dat blijkt uit een onderzoek dat is opgezet door de NOS en de regionale omroepen. De omroepen wilden weten in welke gebieden het mobiele bereik het slechtst is.

Nederland in top 10

Nederland staat in de top 10 van landen met de beste dekking van mobiele netwerken. Toch zijn er nog steeds plekken waar door ‘omstandigheden’ geen of slechte dekking is. Onder ‘omstandigheden’ verstaan providers dat zij geen toestemming krijgen voor het plaatsen van een antenne.

Vaak komt dat doordat de regelgeving beperkingen oplegt op het zendvermogen van de antennes, of omdat er verzet is van omwonenden.

Slechte dekking in Brabant en Drenthe

De meeste klachten kwamen uit Brabant en Drenthe. Volgens de NOS geeft het onderzoek een goed beeld in welke regio’s nog veel problemen zijn met de dekking, maar dat het niet representatief is voor heel Nederland.

Het viel te verwachten dat er veel klachten kwamen uit buitengebieden. Vooral rondom Eindhoven werden veel problemen gemeld. Ook in dorpen en gemeenten in Oost Nederland waren veel problemen met de slechte mobiele dekking, met name in Drenthe. Vanuit de Flevopolder kwamen ook veel meldingen over een slechte mobiele dekking.

Paradox

De klachten over de slechte dekking van providers zijn nogal paradoxaal. Aan de ene kant wil men goed bereikbaar zijn, aan de andere kant willen Nederlanders liever geen zendmast in de achtertuin hebben.

Voor providers is het daarom niet eenvoudig om de problemen op te lossen. Plannen om een mast te plaatsen stuiten vaak op veel verzet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *