Simonlyvergelijken.net

In 2021 is het dataverkeer zeven keer zoveel als nu. Dat voorspelt Cisco aan de hand van haar Visual Networking Index (VNI) en de Global Mobile Data Traffic Forecast. Cisco voorziet een flinke groei van het aantal mobiele gebruikers en telefoons.

Meer dataverkeer door externe factoren

Volgens Cisco zal het mobiele dataverkeer de komende jaren flink toenemen. Niet alleen door interne factoren zoals de stijging van de wereldbevolking, maar vooral door externe factoren. Zo verwacht het bedrijf dat de welvaart toeneemt, apparaten goedkoper worden en er meer toepassingen voor het internet beschikbaar komen.

Cisco verwijst naar het Internet of Things: het soort internet waarbij vooral apparaten worden verbonden. Volgens het bedrijf neemt mobiel internet in 2021 in totaal 20 procent van het totale IP-verkeer in beslag. Dat is nu nog acht procent.

Meer mobiele video

De verwachting is ook dat we de komende jaren massaal meer video online gaan kijken. Cisco verwacht dat het aantal bekeken filmpjes bijna vernegenvoudigd zal worden. Tegen 2021 vertegenwoordigd mobiele video dan 78 procent van al het verkeer. Live video’s zijn dan goed voor zo’n vijf procent.

Snellere netwerken

Doordat er steeds meer mobiele applicaties bijkomen en er steeds meer mobiele verbinding wordt geeist, zijn providers genoodzaakt met snellere netwerken te komen. Aan de vraag voor een snel netwerk wordt voldaan; in de toekomst zal ons mobiele internet drie keer zo snel zijn.

Dat komt doordat het aantal 4G-netwerken stijgt en 5G al ontwikkeld wordt. Naar verwachting beslaat 5G in 2021 straks anderhalf procent van al het mobiele dataverkeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *