Simonlyvergelijken.net

In heel 2015 zijn er ruim 1,3 miljard smartphones verkocht. Dat blijkt uit de eerste voorzichtige berekeningen van het Chinees Taiwanese DigiTimes. Daarmee groeit de afzet alsnog met dubbele cijfers.

Alsnog dubbele cijfers
Eerder berekende marktonderzoeker IDC dat er dit jaar voor het eerst onder de tien procent groei zou zijn. Dat valt nu alsnog mee: het aantal verkochte smartphones groeit met ruim tien procent ten opzichte van vorig jaar. De marktonderzoeker had daarentegen wel verwacht dat er 1,4 miljard smartphones verkocht zouden worden.

Wereldwijd zijn er in het derde kwartaal van 2015 bijna 332 miljoen smartphones over de toonbank zijn gegaan. Dat is 10,5 procent meer ten opzichte van het tweede kwartaal van 2015.

Samsung en Apple
Samsung was in het derde kwartaal marktleider op de smartphonemarkt. Het bedrijf verkocht 25,6 procent van alle smartphones. Dat zijn er in totaal 85 miljoen. Dat is meer dan het percentage van Apple.

Apple komt namelijk op de tweede plaats, met 14,5 procent marktaandeel. Dat komt neer op zo’n 48 miljoen iPhones.

De Top 15
Huawei is dit jaar veel bekender geworden: het heeft nu een marktaandeel van 7,4 procent en komt op de derde plaats.

De top 15 wordt compleet gemaakt door Lenovo, LG, Xiaomi, BBK, TCL, Oppo, ZTE, Sony, Microsoft, Meizu, Coolpad en Asus. Samen zijn zij verantwoordelijk voor 81,4 procent van de totale wereldwijde smartphone verkopen. Negen van de vijftien producenten in de top 15 zijn Chinees. De anderen zijn Amerikaans, Zuid Koreaans, Japans en Taiwanees.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *