Simonlyvergelijken.net

Het wereldwijde aantal verscheepte mobiele toestellen zal naar verwachting uitkomen op 2,4 miljard. Dat is 1,9 miljard meer dan in 2015. 82 procent van al die toestellen is een smartphone. Dat stelt onderzoeksbureau Gartner.

1,96 miljard
Het aantal mobiele toestellen groeit dit jaar naar verwachting met 2,6 procent. Dat zijn zo’n 1,96 miljard stuks. Vooral smartphones worden dit jaar nog populairder. Zij zijn straks goed voor 82 procent van de markt. Het onderzoeksbureau merkt wel op dat er meer basismodellen op de markt komen.

Vooral in China en in andere landen met een opkomende markt wordt minder vaak een premium telefoon gekocht. Daar koopt men een zogenaamd ‘onderkant-model’ (een simpele telefoon red.) en blijft daar dan mee bellen, sms’en en internetten.

Weinig onderscheid in markten
Hoewel China verschilt van andere landen, kunnen fabrikanten van smartphones hun afzet niet meer kunnen bepalen aan de hand van een verdeling van ‘volwassen en opkomende markten’. Er komt vooral meer een verdeling tussen sterke en zwakke landen.

Rusland en Brazilie worden gezien als economisch zwakkere markten. India is een stabielere markt. Japan is wel al een volwassen markt, maar geen economisch sterk land. Daardoor wordt het land minder interessant voor de makers van smartphone; de consument zal er minder snel één kopen.

Nieuwe verwachtingen
Steeds meer fabrikanten maken instapmodellen met functies die vroeger alleen voor duurdere smartphones bedoeld waren. Daardoor is het overstappen naar een duurder toestel onnodig geworden.

Het marktonderzoeksbureau verwacht dat Android-fabrikanten met meer vernieuwing komen. Daar is vraag naar vanuit de markt. Er moet meer diversiteit in functies komen, om zo in te spelen op uiteenlopende behoeften van gebruikers. Android-gebruikers zouden zat worden van ‘meer van hetzelfde’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *