Simonlyvergelijken.net

Nederlanders hebben aan het eind van 2015 ongeveer 18 miljard MB aan dataverkeer via 4G verbruikt. Daarmee blijft het verbruik alsmaar groeien. Het dataverkeer groeide ruim een kwart ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit onderzoek van Tweakers.

Data per persoon
De techwebsite rekende ook uit hoeveel dataverkeer Nederland per persoon verbruikt. Uit berekeningen blijkt dat de Nederlander gemiddeld ongeveer 890 MB per maand verbruikt. Dat is zonder het dataverkeer dat via Wi-Fi verloopt.

Snelle adoptie
Nederland heeft 4G snel omarmd. Het snelle netwerk is nu al een tijdje beschikbaar, en uit cijfers van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) blijkt dat in het tweede kwartaal van 2015 meer data werd verbruikt via 4G dan via 3G.

We gebruiken begin 2015 nog zo’n 21 miljard MB. Een kwartaal later was dat al 27,6 miljard MB. Daar komt nu nog bijna 4 miljard MB bij. Ook het dataverkeer via 3G stijgt; goed voor samen 31,4 miljard MB. Dat komt neer op 24 miljoen uur YouTube-filmpjes kijken op HD-kwaliteit.

Aantal simkaarten
Het aantal simkaarten blijft ook stijgen. In totaal zijn er zo’n 23,3 miljoen in omloop. Dat is inclusief de simkaarten voor bijvoorbeeld alarmsystemen. Dat is 220.000 meer dan een kwartaal eerder. We bellen en sms’en wel weer veel minder. Dat maken we weer goed met ons explosief gestegen dataverbruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *