Simonlyvergelijken.net

Inmiddels spelen ruim 1,3 miljoen Nederlanders het populaire spel Pokémon Go. Dat blijkt uit een representatief onderzoek van Multiscope. Officieel was de app tot afgelopen weekend nog niet voor Nederland beschikbaar, maar via omwegen wisten 1,3 miljoen spelers toch verbinding te maken.

Pokémon Go rage van 2016

Het spel wordt al de rage van 2016 genoemd. De app van Niantic was eerder alleen beschikbaar in Australie, Nieuw Zeeland en de Verenigde Staten, maar afgelopen weekend kwam het ook uit in de Nederlandse App Stores (Android en Apple). Volgens Multiscope spelen inmiddels 1,3 miljoen Nederlanders van 18 jaar en ouder het spel.

Uit onderzoek blijkt dat spelers van Pokémon Go er erg intensief mee bezig zijn. Het merendeel (85 procent) speelt het dagelijks of zelfs meerdere keren per dag.
Aanzetten tot bewegen
Het spel kent een gezonde combinatie van offline en online. Doordat het spel buiten moet worden gespeeld, zet het aan tot bewegen. Spelers moeten met hun smartphone in de hand de echte wereld in om op zoek te gaan naar Pokémon. Zes op de tien spelers geeft aan er echt op uit gegaan te zijn om de beestjes te vangen.

Hoe werkt het spel?

In de app is een kaart van de omgeving beschikbaar. Daarop is te zien waar de Pokémon zich bevinden. Via GPS signaal wordt dan vastgesteld waar de speler zich bevindt en hoe deze zich door het gebied beweegt. Wie op de getoonde plek aankomt, kan de gebruiker de Pokémon in augmented reality zien en vangen.

Op diverse openbare plekken zijn virtuele materialen te vinden die nodig zijn om de game te kunnen spelen. Op bepaalde plekken is het zelfs mogelijk de beestjes te kunnen trainen of ermee tegen anderen te spelen.

Incidenten

Het spel is niet onomstreden: de politie geeft aan de handen er vol aan te hebben. Sommige spelers gaan zo op in het spel dat ze niet door hebben dat ze zich op gevaarlijk of verboden terrein begeven. Afgelopen weekend werden nog twee jongens van het spoor bij Hollands Spoor gehaald omdat zij Pokémon Go aan het spelen waren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *